De Oopz! route

De Oopz! route is een traject in 6 Go/No-Go evaluatiemoment. Daarbij maken we gebruik gebruik van de StoryDoing methode.

Elke route die we doorlopen is uniek, dus ook die van jouw. Heel simpel, omdat jij de inspiratiebron bent voor jouw onderneming. Geen klassikaal werk of stapels studieboeken, je werkt bij Oopz direct met ondernemers die met je meedoen. Wil jij ook deze route doorlopen, én is de focus van je onderneming of plan aantoonbaar sociaal en commercieel, neem dan contact met ons op.

Stap 0 – LAAT VAN JE HOREN

Voordat wij jou uitnodigen voor een goed en leerzaam gesprek, willen wij van jou:
–  Heldere uitleg bij jouw bedrijfsconcept
–  Heldere toelichting op het sociale karakter van jouw onderneming

Stap 1 – Kennismaking

Heb jij vertrouwen in ons? En hebben wij vertrouwen in jou, als mens?

Zien wij potentie in jou als ondernemer? En in jouw onderneming? Onze focus ligt op schaalbaarheid, werkgelegenheid en het sociale karakter van jouw onderneming.

En wat heb jij nodig van OopZ?
Dát willen wij helder krijgen in het eerste gesprek, als voorwaarde om verder te gaan.

Stap 2 – DE KERN VAN DE ZAAK

Wat is de kern van de zaak? Wat maakt dat jouw onderneming een succes wordt? Wat is jouw onderscheidend vermogen? Hoe ben jij van betekenis voor je omgeving?

Deze stap geeft smoel aan jouw onderneming, als voorwaarde voor succes. Deze stap is de aanzet tot jouw bedrijfsconcept.

Stap 3 – BEDRIJFSCONCEPT & IDENTITEIT

De kern van de zaak bouw je uit tot een bedrijfsconcept met een kloppend hart. Jouw branding krijgt vorm, met beleving, betekenis, positionering, uitstraling en stijl, een logo en een website.

En jouw bedrijfsconcept zet je nu om in identiteit met een scherp aanbod.

Stap 4 – FINANCIEEL & JURIDISCH

Je rond je bedrijfsconcept af en terwijl je dat doet begin je alvast met uitproberen, met experimenteren. Je zoomt in deze fase in op de financiële en juridische kant van jouw bedrijf.

Je maakt concrete afspraken met OopZ over investeringen, met aansluitend de oprichtingsstukken voor je onderneming.

Stap 5 – AAN DE SLAG

Je onderneming is een feit! Je gaat aan de slag! Nu is het moment om je waar te maken, kansen te pakken, omzet te maken en door te pakken.

Hierin wordt je door OopZ ondersteund door een personal coach, met o.m. financiële administratie, branding en marketing, ICT, HR en verzekeringen.

Stap 6 – EVALUEREN, WAARDEREN & DOOR

Regelmatig kijken we met jou terug en kijken we vooruit:

Manifestatie: Hoe breng jij je onderneming naar buiten? En hoe vaak? Wat kan er beter?

Continuïteit: Wat gaat goed? En hoe kun je dit blijven herhalen? Wees bewust en zet succes-patronen aan.

Bedrijfsvoering en ondernemend gedrag: Weet jij je onderneming aan de man te brengen? Hoe sta je er financieel voor? En hoe zijn je vooruitzichten?

Sociaal: Ben je naast commercieel ook nog sociaal bezig? Wat kan er beter? Hoe zie jij de toekomst?
Om steeds te groeien, als ondernemer, als zakenpartners en als onderneming.


Op ieder moment kun jij afscheid nemen van ons, en wij van jou, zonder dat daar beperkingen en kosten aan verbonden zijn. Bij iedere onderneming wordt OopZ aandeelhouder en voert OopZ jouw financiële administratie.