Onze Ondernemingen

Door de jaren heen hebben we, met onze partners, heel goed naar vele ideeën van talenten geluisterd. En zo zijn er aan de hand van hun ideeën, verschillende concepten omgezet naar organisaties van vlees en bloed. Klik op de logo’s en je komt direct op de websites terecht voor meer gedetailleerde informatie.

We nodigen je uit om eens kennis te maken met al onze organisaties, de mensen die er werken en hun projecten. Wil je ook een eigen social commerciële onderneming beginnen? Heb je misschien zin om bij één van onze organisaties te werken? Of wil je als investeerder mede-eigenaar zijn van één op meerdere van onze start-ups of scale-ups, zoals Kees en Willem al doen? Neem dan contact op met ons!Ondernemingen

Ingenieurs op Zuid

Ingenieurs Op Zuid is een enthousiast en gedreven bureau dat zichzelf naast het leveren van topkwaliteit tevens tot doel heeft gesteld voor technische talenten op Rotterdam Zuid en omgeving een kweekvijver voor professionele engineers te zijn.

Bureau XD

Bureau XD is een 3D (XD)-tekenbureau dat zijn werkzaamheden uitvoert volgens de BIM methodiek. Hierdoor leveren wij duurzame, meerdimensionale, kwalitatief hoogwaardige tekeningen met een gericht advies.

Icon Engineering

Met haar multidisciplinaire kijk op uitdagingen en problematiek, door een proactieve aanpak en door te denken in oplossingen, verhoogt ICON de beschikbaarheid van installaties en neemt onzekerheden in het proces weg. Samen met ze partners brengt ICON op een laagdrempelige manier de industrie naar de volgende fase.

New Momentum

Internet heeft de wereld veranderd. Online informeren burgers zichzelf en geven ze vorm aan de wereld om hen heen. Ben jij klaar voor de nieuwe realiteit? New Momentum helpt bedrijven en organisaties om de vrije internetcultuur te omarmen.

Productiehuis Flow

ProductieHuis FLOW heeft de overtuiging dat de maatschappij door middel van verschillende kunstvormen vanuit verschillende perspectieven gezien kan worden.

Zuidloont

ZuidLoont is de detacheerder en de uitzendorganisatie van Ondernemershuis-op-Zuid. Als je via ons geplaatst wordt, ben je er 1 van ons, en blijven wij je begeleiden en coachen, om ervoor te zorgen dat je altijd op je plek zit. ZuidLoont zet zich extra in om voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt betaald werk te vinden.

De Grote Schoonmaak

Wij laten onze mensen schitteren. Zodat die op hun beurt, iedere dag, de werkplekken van uw mensen kunnen laten schitteren.Hard werken dient erkend en gewaardeerd te worden. Dit gebeurd op verschillende manieren, enerzijds met een eerlijk salaris en met scholing en een mooie bonus aan het eind van het jaar. Anderzijds door ruimte te geven aan professionaliteit en goed te luisteren naar wat er nodig is.

Puik bouwcentrum

Sjon Meilgaard is de grote man achter PUIK, daarin ondersteund door Ondernemershuis-op-Zuid en in samenwerking met De Nieuwe Kans. Naast de verkoop van hout en metaal, de productiewerkzaamheden in onze werkplaats en onze projecten buiten de deur, schuilt er meer achter onze rauwe onderneming. Want bij ons op de werkvloer leren ambachtslieden het vak aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen maken zij een mooi product dat geschikt is voor iedereen.

Loes op Zuid

Onze droom is dat iedereen op Zuid en in heel Rotterdam mee doet om samen Rotterdam nog mooier te maken. En dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt om mee te kunnen doen. Met zorg en ondersteuning die aansluit bij haar of zijn persoonlijke behoefte.”

Community Partners