Mich, de ondernemer

Na vijf achter elkaar uitverkochte voorstellingen, dacht YMP: “Oh shit! Nu moet ik er echt iets mee gaan doen!” Al die kleine succesjes maakte hem hongerig naar meer. Bovendien wilde hij niet langer afhankelijk zijn. “Ik ben me op ondernemerschap gaan focussen. Oké, ik ben 50% artiest en ik ben 50% ondernemer, dus die twee werelden breng ik bij elkaar’’.

 Zelf had hij ook nooit gedacht ooit een eigen productiehuis op te zetten. Het is gewoon ontstaan en gaandeweg heeft hij geleerd wat hij wel en wat hij niet moet doen. Zijn moeder was een echte inspiratie, ze zei “wat je ook doet zorg dat je het doet voor 200% en dat je mensen inspireert. 200% of niets’’. Zijn vrienden vonden het maar raar, ze snapten niet wat hij nou eigenlijk aan het doen was met die kunst. Nu, na vijf jaar, begrijpen ze het wel. 

“Een ondernemer is iemand die altijd op zoek is om het beste voor elkaar te krijgen voor zijn eigen zaak en met oog voor de samenleving. Ja, je eigen zaak gaat ook over gewoon keihard geld verdienen”, vindt YMP, maar de connectie met de maatschappelijk component moet er altijd zijn. Wat in de ogen van YMP een kunstenaar definieert is de noodzaak “er moet wat uit, een kunstenaar weet van de pijn iets mooi te maken”.De verbinding tussen kunstenaar en ondernemer is het creëren van de component maatschappelijk belang.

YMP zijn grootste doel voor de komende tien jaar is ervoor te zorgen dat al die jongeren binnen of buiten of het productiehuis om goed terecht komen en bloeien. “Onze festivals en voorstellingen moeten toonaangevend zijn maar nooit de binding verliezen met de community”.