Rotterdam in A Box – Winnaars van startup event 2017

Ondernemershuis-op-Zuid zoekt de potentie van jong ondernemend talent en wil hen coachen in hun proces. Daarom lanceerden zij op 1 april 2017 een startup event waarbij ze een oproep deden aan iedereen met ondernemend talent en een connectie met Rotterdam zuid, met voor het beste idee de kans zijn ondernemersidee te ontwikkelen tot startup. 

Ondernemershuis-op-Zuid en Rotterdam in a Box delen dezelfde sociale missie, namelijk lokaal ondernemerschap in Rotterdam stimuleren. Ook het creëren van werkgelegenheid voor mensen die wat verder van de arbeidsmarkt afstaan, is iets waarvoor zij zich hard maken. Zo krijgen ze bijvoorbeeld met de kerstdagen veel bestellingen binnen wat extra inpakwerk betekent. Hun oplossing? Ze besteden het uit aan sociale werkplaatsen met werk voor bijvoorbeeld mensen met een geestelijke handicap of vluchtelingen. 

Wat Rotterdam in a Box waardeert is dat Ondernemershuis-op-Zuid de potentie van Rotterdam Zuid herkent en op commerciele manier actie onderneemt door kansen te creëren voor getalenteerde mensen die normaal gesproken geen kans krijgen op de gewone arbeidsmarkt of om een eigen bedrijf te beginnen.

‘‘Het is mooi dat het potentieel van Zuid eindelijk herkend wordt door een commerciële partij in plaats van alleen door liefdadigheidsorganisaties. Zuid zit boordevol talent en Ondernemershuis-op-Zuid is moedig dit te benutten.’’